Frans en Dora van der Linden tel. 0413-473307

 
 
 
 
Over ons


Prestaties van
onze honden

Onze kennels en speelweides

Onze reuen en teven
Dual Purpose


Even Voorstellen

Nadat we zo'n 35 jaar geleden een huis met ruimte in het buitengebied van Sint Oedenrode hadden gekocht, besloten we om naast de paarden óók een hond te nemen, wat na enig overleg en speurwerk een gele labrador teef werd.

 

Na een paar jaar overwogen we om een nestje te fokken met deze teef, omdat we er eentje bij wilden. Dus toen al een beetje besmet met het "labradorritis-virus".

We wilden voordat het nestje kwam een kennelnaam aanvragen. Na lang beraad kozen we voor de naam "DE ROOISE HEIKANT", wat betekent aan de rand (kant) van het dorp, waar vroeger heidevelden waren en St.Oedenrode wordt door de inwoners "ROOI" genoemd. Dus vandaar deze kennelnaam.

Toen de interesse voor het ras nog groter werd, zijn we met onze honden gaan werken en trainen voor de jacht wat uiteindelijk resulteerde in, dat al onze honden, de reuen als wel de teven gediplomeerd zijn als jachthond, wat weer ten goede komt aan het karakter.
Frans is sinds 1992 bevoegd als int. exterieur keurmeester voor de Labrador Retriever.

 


Frans van der Linden
Dora van der Linden
Wij fokken in beperkte mate in de kleuren  zwart  en  geel voor serieuze eigenaren die van plan zijn om met hun honden wat te ondernemen
We zijn lid van de Nederlandse Labrador Vereniging en fokken conform de regels als gesteld door de rasvereniging, waar wij geheel achter staan.
Door de jaren heen hebben wij verschillende honden gefokt die zowel op exterieur als op jacht en werkwedstrijden opvallende resultaten geboekt hebben.

Wil je meer zien of weten over ons en de honden, maak dan vrijblijvend een afspraak om eens bij ons te komen kijken.

Frans en Dora van der Linden                      Tel. 0413 - 473307
 

Content View Hits : 376392
© Abzeurt Media